Освен правилни методи, повече труд и компетенции, които се изискват за постигането на високи резултати във Facebook рекламата, е необходимо да се вземат предвид и други неща.

За успешна Facebook стратегия е необходимо първо да определим целите

Facebook ни дава много разнообразни възможности за създаване и управление на нашите рекламни публикации.

Видове Facebook реклами според целите

На първо място, е важно е да се спомене, че рекламните постове във Facebook могат да бъдат, както публикувани на вашата Фейсбук страница, така и да бъдат скрити.

Това означава, че можете да изпращате рекламни постове до вашите потенциални клиенти, без тези постове да се появяват на вашата страница.

Това е много полезно, защото така, потребители, които директно попадат на вашата Facebook страница, няма да бъдат затрупани от рекламни съобщения, а ще видят само информативните ви постове, снимки и видео.

Така страницата ви ще бъде по-ангажираща при разглеждане.

Това е добре за редовните ви клиенти или фенове, но също така и няма да отблъсне хора попъдащи за първи път на страницата ви.

От гледна точка на целите типовете реклама във Facebook, може да бъде свързана с:

  • Да достигнете по най-подходящите потребители на вашия продукт/услуга
  • Генериране на повече продажби
  • Увеличаване на ангажираността на потребителите с вашите постове (повече реакции и коментари) – това ви създава дългосрочни клиенти и фенове.
  • Да привлечете директно посетители към вашия сайт или онлайн магазин
  • Да достигнете до повече потребители за популяризация на марка, продукт или услуга.
  • Да получите повече гледания на вашето видео
  • И много други.

Избирането на правилният подход

определя по какъв начин Facebook ще показва вашата реклама на потенциалните потребители.

От това ще зависи, не само цената, но и резултата от вложения маркетингов бюджет.

Например в едни случаи е по-подходящо да знаете цената на всяко взаимодействие на потребител с вашите реклами (Например: Разход за един лайк), но в други, целта може да е просто да поставите рекламата си пред очите на колкото се може по-голяма аудитория, без значение дали те ще натиснат бутона “Like”. Има потребители, които не обичат да лайкват постове, но това не означава, че не ги виждат.

Освен това фейсбук предлага

страхотни възможности за ретаргетинг на потребители,

което е много ефективен метод за създаване на дълготрайна връзка с вашите клиенти.

Това e само малка част технически заложените възможности във Facebook, които се увеличават с всяка година все повече и повече.

Игри, състезания, дискусии, фейсбук групи, излъчване на живо, истории, промотиране на съдържание, развитие на мейлинг листа ви, обслужване на клиенти са само част от огромния потенциал на Facebook.


Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали