Дигитална агенция

Дигиталните агенции са маркетингови агенции, фокусирани върху разработка, внедряване и реализация на маркетингови стратегии.

Те използват изключително дигитални канали, като уеб сайтове, търсещи машини, социални мрежи, имейл, кратки съобщения, SMS и др.

Тяхната задача се разпростира от разработка на уебсайтове, привличане на трафик към уебсайт или реален търговски обект, популяризиране на бранд до раработка на онлайн рекламни кампании за повишаване на продажбите, промотиране на продукт или услуга, или повишаване на клиентската лоялност.

Един от основните приоритети за постигане на реални резултати е подобряване на потребителското изживяване, чрез модерни маркетинг инструменти и технологии за събиране и анализ на потребителски данни.

Лидерите в дигиталния маркетинг обикновено имат консултантски умения за бизнес трансформация, за да помогнат за разширяването на основния бизнес в дигиталния свят.

Резултатите от дигиталния маркетинг са драматични.

Само маркетингът чрез съдържание може да помогне на дадена компания да привлича почти двойно повече потенциални клиенти в сравнение с фирми, които не публикуват никакво ново съдържание.

SEO или оптимизирането на даден уебсайт за по-добро класиране в търсещи машини като Google, също може да се похвали с висок процент на конверсия от 14,6%, което е драстично по-високо от 1,7% на реализация, който носят традиционните методи.

Пример: Видео реклама в Youtube
Пример: Видео реклама в Youtube

Видове дигитални услуги

Дигиталните маркетингови услуги се състоят от следните тактики:

Пример: Реклама при търсене в Google ads

Съвременните дигитални агенции също така помагат на бизнеса за внедряване на най-съвременните технологии, вкл. облачни технологии и изкуствен интелект, чрез които бизнеса да се развива успешно в условия на нарастващата конкуренция на онлайн пазара.

Евтин достъп до ноу хау, опит и технологии

Агенциите за дигитален маркетинг използват голямо разнообразие от тактики, стратегии и софтуерни инструменти, за да помогнат на бизнеса да постигне своите маркетингови и търговски цели.

С други думи даден бизнес клиент на дигитална агенция може да има достъп до високи технологии, ценно ноу-хау и голям организационен капацитет на много по-ниска цена в сравнение с варианта сам да се опита да реализира маркетинговите дейности.

Без съдействието на дигитална агенция, планирането и провеждането на успешна маркетингова стратегия може да се превърне в непосилно предизвикателство, за повечето самостоятелни предприемачи и по-малки маркетингови отдели.

Маркетинг план

Ако резултатите на даден бизнес от своите дигитални канали не отговаря на очакванията, обикновено липсва правилно планиране и поставяне на цели

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали