Елементи на фейсбук рекламата

Както нашият екип е споделил в други постове, когато създавате вашите Facebook постове и реклами, едно от най-важните неща, които ще ви позволят да изпъкнете в претъпкания фийд на вашата целева аудитория е доколко въздействащи са те. Имайте предвид, разбира се че имате на разположение буквално секунда-две, за да привлечете вниманието на потребителя.
Да привлечете вниманието е едно. Да задържиш вниманието и да ангажираш потребителя – съвсем друго.

В този пост ще разгледаме петте основни елемента на един фейсбук рекламен пост. Ако можете да създавате въздействащо и ангажиращо съдържание на тези елементи, успехът на кампанията ви е вече много по-близо.

Криейтив (Дизайн)

Това е снимката, видеото (тъмбнейла / корицата на видеото) или линка, който сте споделили.

За да създавате въздействащ криейтив ви могат да ви помогнат следните умения
Да познавате отлично аудиторията си
Да познавате отлично, как аудиторията ви ползва продукта ви
Да познавате въздействието на цветовете и как да ги комбинирате, така че да са в хармония
Да сте креативни 🙂

Заглавие

Заглавието на рекламата ви ще придаде контекст на рекламата секунда след като погледа на потребителя е асимилирал фотографията или видеото, което споделяте. Затова е много важно този текст
да не дава грешна представа
да не е объркващ
да не заблуждава
да дава идея, какво точно да очаква потребителя от съдържанието на вашата лендинг страница
Да е достатъчно кратък и лесен за прочитане

Текст към рекламата


Този текст ще доразвие контекста на заглавието, като даде кратка, точна и ясна информация на потребителя, за това какво се крие зад този пост.

Текстът към рекламата ви може да има най-различен характер.

 • Информирайте, потребителите какво да очакват на лендинг страницата
 • Споделете емоции
 • Задайте въпрос, който да провокира внимание
 • Предизвикайте потребителя

Лендинг страница

Лендинг страницата е тази страница, където отвеждате потребителя веднага след като тя кликне върху рекламата ви. Това е една от най-важните ви страници, която изисква специално внимание. В зависимост от това колко “подгрята” е дадена аудитория, лендинг страницата може да има различна цел.

Например понякога не е ефективно ако директно изпратите потребителя на вашия онлайн магазин или директно към даден продукт. Ако потребителя за първи път вижда продукта ви е вероятно още да не е готов да го закупи. В такива случаи е добра идея да “образовате” потребителя относно вашия продукт, да изтъкнете с какво той е по-различен от този на конкурентите ви или пък да дадете повече информация, сравнения, препоръки от настоящи клиенти или да покажете видео за начина на използването му. Можете да насочите потребителя към вашия блог, youtube канал, страница с категориите в магазина ви или да предложите купон за отстъпка, както и да го насочите към специално създадена за съответната кампания лендинг страница.

Показатели

Показателите на дадена реклама показват колко успешна е тя. Възможността да измерваме възвръщаемост на инвестираните средства е едно от най-привлекателните преимущества на рекламата в интернет като цяло, защото ни дава възможност да подобряваме рекламите си с времето. Показателите са много, но някои от най-често използваните са:

 • Коефициент на ангажираност
 • Огранично достигане / Платено достигане
 • Брой коментари, лайкове и реакции
 • Цена на клик
 • Цена на 1000 импресии
 • Цена на взаимодействие на потребител с рекламата ви
 • Цена за достигане на един потребител до вашата лендинг страница

Това бяха пет от най-важните елементи на една Facebook реклама. Овладеете ли създаването им по такъв начин, че те да резонират с вашата аудитория, кампаниите ви ще станат значително по-успешни.

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали