Google Реклама

Рекламата в Google е един от най-ефикасните начини за привличане на потенциални, клиетни и увеличаване на продажбите за всеки бизнес. Всеки ден потребителите реализират в Google милиарди търсения. Много компании използват ефективна Google реклама за да развиват своя бизнес, независимо от мащаба.

Подходяща ли е Google рекламата за всеки бизнес?

Краткият отговор е – ДА.

Google рекламите позволяват да покажете бизнеса си само на най-уместната аудитория – хора, които се интересуват и активно проучват продукти и услуги като вашите.

Това е много важно, тъй като за разлика от телевизионната рекламата например, няма да харчите от бюджета си за показване на рекламата си на хора, които нямат нужда от продуктите ви или дори няма да обърнат внимание на рекламата ви.

Това е и причината ефективна Google реклама да не изисква големи бюджети и е един от най-ценните начини за развитие на всеки бизнес, дори и такива, които тепърва започват своето развитие онлайн.

Ефективна Google реклама за търсене

Тя дава възможност вашата реклама да се покаже на първа страница и първа позиция, над останалите резултати. Така си гарантирате, че посланието ви ще достигне до хора, които в момента търсят продукти, като вашите (бизнес услуги, онлайн магазини, софтуер и др.).

Примери за Реклама при търсене в Google с разширения

Рекламата за търсене осигурява големи възможности за предоставяне на допълнителна информация за потенциалните клиенти, като

 • Телефонен номер
 • Линк към важни страници
 • Линкове към важни категории на онлайн магазин
 • и още много възможности
Примери за Реклама при търсене в Google

За разлика от Google рекламата за търсене,

Дисплей рекламите в Google

представляват поставяне на банер с изображение или динамично извлечени (от онлайн магазина ви) продукти, на други сайтове. Така, при скромни бюджети, вашата реклама може да се озове на първа страница на най-четените новинарски сайтове.

Google предоставя страхотни възможности за насочване на тези реклами и показването им само в сайтове, където би било най-уместно за дадена реклама. Рекламите могат да се показват само на сайтове отнасящи се до същата тематика, както вашите продукти и услуги.

Примери за Дисплей банер реклама в Google портньорската мрежата

Например реклама на компания за счетоводни услуги може да се показва в сайт предоставящ счетоводна информация или финансови новини.

Дисплей рекламата в Google e полезна когато искаме да визуализираме предлаганите от нас стоки или услуги ( много подходяща и ефективна за онлайн магазини), или да достигнем до потенциални клиенти, които биха се заинтригували от нашия бизнес (реклама на локални бизнеси, като заведения, хотели, услуги за здраве и красота и др.).

Пример за динамична Дисплей Реклама в Google портньорската мрежата

Освен това дисплей рекламите мога да се показват и като банери в Youtube, втората най-използвана социална мрежа в Света.

Пример за Дисплей Реклама в Google с показване върху Youtube видеа портньорската мрежата

Колко струва рекламата в Google?

При рекламиране в Google се заплаща само за това, което получавате – посещения на вашия уебсайт.

Разхода за реклама се определя от броя кликове, които получават вашите реклами.

Освен това, месечния и по-точно дневния бюджет за всяка кампания може да се ограничи и по този начин да се знае, колко точно ще струва рекламата за даден период. Това улеснява планирането неимоверно.

Как да пусна реклама в Google?

За стартиране на наистина ефикасни реклами в Google е необходим,разбира се на първо място, акаунт за реклама в Google. Може да създадете ваш акаунт за реклама на ads.google.com.

Препоръки:

 • Използвайте имейл адрес, който проверявате често, за да получавате известията от Google, свързани с функционирането на вашите кампании.
 • Добавете данни за плащане, иначе рекламите ви няма да стартират
 • Добавете информация за вашата компания, за да получавате фактури издадени на фирмата ви
 • За всеки ваш бизнес създавайте отделен акаунт за реклама, за да държите нещата чисти и подредени
 • Използвайте автоматични плащания на рекламните разходи, за да избегнете спиране на кампаниите си, ако забравите да платите ръчно.
 • Използвайте двуфакторна оторизация за вход във вашия акаунт за да го защитите от неправомерни влизания.
 • Внимателно настройте валута, часова зона и другите основни настройки.

Пример за динамична Дисплей Реклама в Google портньорската мрежата
Пример за динамична Дисплей Реклама в Google портньорската мрежата

Начини да имаме супер ефективна Google реклама

Супер ефикасните Динамични раклами в Google

Изпробвайте динамичните рекламни кампании на Google. Технологията ще ви помогне да използвате мощните алгоритми на Google, за да достигнете до най-уместната аудитория, като в същото време да покриете по-широк спектър от потенциалния за вас пазар.

Динамичните реклами при търсене ще ви помогнат да покрите целия спектър от ключови думи, подходящи за вашия бизнес, като по този начин ще се възползвате от подценените от тях. С други думи, кампанията ви може да съдържа много по-голям брой ключови думи.

Динамичните реклами не изискват по-голям бюджет от статичните, противно на някои твърдения.

Използвайте ретагретинг за постигане на свръх ефективност

Ретаргетинг кампаниите имат страхотна ефективност за бюджета, тъй като се показватсамо на най-заинтересованата аудитория. Минусът при тях е донякъде трудната конфигурация, но веднъж направена, резултатите ще ви изненадат.

Ретагретинг кампаниите дават ефект в комбинация с други типове кампании, така че правилното планиране на стратегия тук е жизнено-важно.

Независимо от вида на бизнеса ви, ретаргетинг тактиката е тази, която ще ви донесе реалните резултати – повече продажби, повече запитвания за вашите услуги, повече резервации за заведението ви.

За всеки малък бизнес е много важно да използва тази техника, тъй като тя позволява да се достигне до най-заинтересованите потребители, дори да имате наистина малка аудитория.

Ефективна Видео реклама в Youtube

Видеото е краля на съдържанието. Това е най-важния канал, чрез който потребителят получава най-много информация за най-кратко време. Видео рекламата в Youtube, позволява да достигнете с визуално съдържание до най-активната аудитория, по-младото поколение и тийнейджъри, за разлика от телевизионната реклама.

Цената на видео рекламата в Youtube не се различава особено от цената на рекламата при търсене и дисплей. Предизвикателството е създаването на видео-съдържание, което да отговаря на нагласите на потребителите, докато са в Youtube.

Пример за Youtube видео реклама

Голяма грешка е да се използват приомите от рекламирането по телевицията за ангажиране с потребителите в Youtube. Това няма да създаде нужния ефект за рекламата ви.

Не се притеснявайте от бутона за прескачане на рекламата, който излиза няколко секунди след като стартира рекламата. Този бутон ви помага много.

Благодарение на него, рекламата ви няма да бъде показвана на хора, които нямат интерес към нея.

Този бутон е едно от найдобрите неща на Youtube рекламата. С него Youtube получава директна обратна връзка от всеки потребител и подобрява избора на потребители, на които да показва рекламата в бъдеще.

Скип бутона всъщност е приятел ан ефективната реклама в Youtube

Бонус съвет за печеливша Gogle реклама

Най-важното при планиране на стратегия за ефективна Google реклама е правилния избор на видовете кампании, техните цели и бюджети.

Една самостоятелна кампания, рядко може да донесе резултати, както комбинация от няколко рекламни кампании в Google, работещи заедно.

Посетителите и потенциалните ви клиенти, рядко предприемат действия още на първото си посещение на сайта ви, така че трябва да можете да ги привлечете да се върнат отново, да видят най-важната информация за тях, и да им помогнете да направят действието, което е най-важно за вас.

И на финала, но не на последно място

Уверете се че уебсайта ви е наистина лесен за използване, зарежда се бързо, важната информация – очевидна и достатъчна.

Заложете на изчистен дизайн, подходящ за преглеждане на мобилни устройства и с ясни призиви за действие, към потребителите.

Дори и най-добрата r ефективна Google реклама няма да има ефект, ако потребителя не може да открие бързо и лесно това, което го интересува на вашия сайт.

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали