Продуктови препоръки с изкуствен интелект за онлайн магазини

Как онлайн магазините използват изкуствен интелект

Когато става дума за продуктови препоръки за онлайн магазини, изкуственият интелект може да бъде много полезен. Тук са някои предложения за това как да се използва изкуственият интелект, за да се предоставят персонализирани продуктови препоръки за клиентите на онлайн магазини:

Разбиране на предпочитанията на клиента – Изкуственият интелект може да анализира предишните покупки на клиента, да проучи какъв тип продукти предпочита и какви категории го интересуват.

Това може да бъде използвано за предоставяне на персонализирани препоръки за продукти, които са съвместими с интересите на клиента.

Сравнение на предпочитанията на клиента с други клиенти – Изкуственият интелект може да анализира данни от множество клиенти и да идентифицира общи предпочитания, за да предложи продукти, които са популярни сред други клиенти с подобни интереси.

Анализ на демографската информация – Изкуственият интелект може да анализира демографската информация за клиента, като например възраст, пол и местоположение, за да предложи продукти, които са популярни в съответната група.

Как изкуствения интелект помага за повишаване на продажбите на онлайн магазините

Чрез високо уместни продуктови препоръки генерирани автоматично при всяко посещения на клиента онлайн магазините повишават многократно

  • Брой разгледани продукти
  • Среден брой на закупени продукти
  • Средната стойност на покупката
  • Брой на купувачите на всеки 100 посетители
  • Клиентска удовлетвореност
  • Поситивна нагласа у клиентите към магазина и марката
  • Намаляване на баунс рейт при посещение
  • Увеличаване ма ефективността на рекламни кампании
  • Увеличаване на лоялността на клиентите
  • Увеличаване на повторните поръчки

Разходи за внедряване и използване на Изкуствен интелект за онлайн магазини

Наличието на голям брой приложения и компании разработващи технологии с изкуствен интелект за онлайн магазини доведе до значително понижаване на разходите свързани с внедряване и използване.

Продуктови препоръки с изкуствен интелект за онлайн магазини

Днес всеки онлайн магазин може да има такава технология на цени достъпни за всеки бюджет.

В момента се предлагат изключетелно ефективни приложения за продуктови препоръки с изкуствен интелект, които могат да бъдат използвани срещу цени от порядъка на 50-100 евро на месец, като решенията за магазини с голям трафик могат да бъдат от порядъка на няколко хиляди евро на месец.

Период за внедряване

Нашата компания работи по усъвършенстван процес за планиране на изисквания и внедряване на продуктови препоръки с изкуствен интелект.

В зависимост от големината и трафика на даден онлайн магазин, интеграцията и стартирането отнема от един час до няколко работни дни.

Поддържани платформи за онлайн магазини

Можете да внедрите изкуствен интелект независимо от платформата на вашия магазин, включително при собствена разработка на сайта ви.

Платформите, които позволяват най-бърза и лесна интеграция са

Woocommerce, Opencart, Prestashop, Magento, Merchant Pro, Sopiko и др.

Ако искате да удвоите продажбите си използвайки продуктови препоръки с изкуствен интелект