Маркетинг чрез съдържание

Концепцията Маркетинг Чрез Съдържание е навсякъде и то от години.

Когато терминът се използва толкова често, може да е трудно да се обмисли по -дълбокото му значение и още по -трудно да се определи как да се приложи към вашия собствен малък бизнес.

Маркетингът чрез съдържание е реалност и необходимост за днешния собственик на малък бизнес.

За малкия бизнес именно тази мартекинг тактика се оказва особено ценна, тъй като позвалява конкуриране с по-големите бизнеси без да е досадна, скъпа или игнорирана.

Какво е маркетинг чрез съдържание


Създадено съдържание + механизъм за разпространението му до целевата аудитория = маркетинг на съдържанието.

„Маркетинг чрез съдържание е маркетингова техника за създаване и разпространение на ценно, уместно и последователно съдържание за привличане и придобиване на ясно определена клиентска аудитория с цел да стимулира печеливши (за рекламиращия бизнес – бел. ред.) действия от страна на потенциалните клиенти.“ – Институт за маркетинг на съдържанието (contentmarketinginstitute.com).

Това се реализира обикновено под формата на статии, подкасти, видеоклипове или публикации в социалните медии. Съдържанието, споделено от бизнеса, има за цел да изгради доверие и информираност за предлаганите продукти, като същевременно подкрепи разпознаваемостта на марката.

Като собственик на малък бизнес с присъствие в интернет и социалните медии, вече реално правите маркетинг със съдържание. Ако създавате съдържание и участвате в онлайн разговори, за да помогнете за изграждането на вашата марка, вие сте на половината от пътя. За наистина ефективни резултати е необходимо създаване на сериозен обем, качество и уместност на съдържанието, което също така трябва да покрива най-различни онлайн канали и да е едновременно адаптирано за тези канали, но и консистентно с гласа на вашия бранд и това, което искат и харесват потребителите.

Вашият уебсайт е по същество начална база за цялата ви стратегия за маркетинг чрез съдържание. Претупването на нещата тук лесно може да отблъсне хората. Повече от половината от всички клиенти проучват конкретен бизнес онлайн, преди да направят покупка. Наличието на висококачествена и надеждна платформа е от жизненоважно значение за всеки бизнес, от малки стартиращи фирми до големи предприятия.

Стратегии за Маркетинг Чрез Съдържание

Силната стратегия за популяризиране на съдържанието трябва да включва многоканален подход. Твърде често маркетолозите мислят за дигиталния маркетинг, като за стратегия за подбор на ефективни онлайн канали. Дигиталните платформи обаче работят най -добре, когато ги използвате заедно.

Когато създавате стратегия за популяризиране на съдържанието, помислете предварително колко ресурси сте готови да отделите и определете целите, които искате да постигнете. Докато някои методи са по -добри за откриване (на вашия бранд и продакти), други са по -добри за реализации (Увеличение на продажбите, запитванията и др.).

Съвременният Маркетинг чрез съдържание

Нарастващата зрялост на този тип онлайн маркетинг тактика показва, че маркетингът на съдържанието придобива все по-важна роля в стратегията за по-добро потребителско изживяване (CX). Неговият псевдоним дори се развива, като маркетолозите все по -често го наричат ​​“изживяване от съдържанието“ (Content Experience).

Така с нарастващото значение на съдържанието в дигиталния маркетинг и бюджетите за съдържание все повече се увеличават.

Технологиите и маркетинг на съдържанието

Инструментите за дигитален маркетинг на съдържанието помагат на маркетолозите да създават, управляват, доставят и мащабират съдържание по-ефективно и по-ефикасно.

Технологичният пейзаж, обаче е по-объркващ от всякога. За последните 7 години, така наречените мартех компании, или с други думи, компании предлагащи софтуерни инструменти за дигитален маркетинг, се увеличиха от няколо стотин до няколко хиляди. Това прави избора на подходящ интструмент труден и рисков. Добрите платформи често не са никак евтини, което ги прави уместни само за използване от компании предлагащи услуги по дигитален маркетинг, подобни на Adora Digital.

Нашият екип можем да се „похвалим“, че сме изхвърлили доста пари на улицата, докато изпрабваме различни приложения за последните няколко години.

Примери

Как да отгледате гъста брада?
Публикация в Beardbrand


Ръководството на Beardbrand „Как бързо да отгледате гъста брада“ е като обучение за майстори от 8000 думи за отглеждане на брада.

Дори не осъзнавах необходимостта от ръководство по тази тема, докато не видях тази публикация в блога.

Той обхваща неща като:

Физическите аспекти на отглеждането на брада (хормони, които я засягат, най -добрите храни, упражнения и т.н.)
Психичните аспекти (справяне с критика и др.)
Проблеми с брадата (сърбеж, петна, пърхот и др.)
И още.

Всички са разделени на секции с връзки за улесняване на четене и разглеждане.

Има и линкове към съответните продукти на Beardbrand, разпръснати навсякъде.

Това е чудесен пример за маркетинг, чрез съдържание, направено правилно.

Вижте ръководството тук

https://www.beardbrand.com/blogs/urbanbeardsman/how-grow-beard

Moodjaw’s Oddball глас на бранда


Формат на съдържанието: имейл, текстова стратегия / ъгъл: забавен

„Един отличен пример за съдържание в електронната търговия са екипировките на Moosejaw. Те са обичани заради нахалния си, странен глас на марката (стил на комуникация) . Той прави пазаруването удоволствие от момента, в който ги видите в резултатите от търсенето …

Към съдържанието им в социалните медии …

„Последвайте ни, или пък недейте!“

Към техния блог.

„10 начина да се преструвате, че обичате да излизате сред природата“

Moosejaw е една от редките компании, от които обожавам да получавам имейли.

Съдържанието им предлага малки комедийни късчета на най-неочакваните места и радостта, която екипът им за съдържание ми създава е наистина заразна.

Премахнете възприеманите бариери пред предприемането на действие


Обикновено хората, също и бизнесите, имат въпроси, на които трябва да си отговорят, или притеснения, които трябва да бъдат разгледани, преди да вземат решение за покупка.

Като подкрепя техния процес на проучване, развенчава общоприетите митове и изчиства объркването, съдържанието ви може да помогне на потенциалните ви клиенти да се насочат във вашата посока и да се чувстват по-спокойни, че правят правилния избор.

В блога си, лабораторията „Prudential’s Bring Your Challenges“ помага на потребителите да преодолеят бариерите, които им пречат да постигнат по-добро финансово управление.

Посетителите могат да избират от редица предизвикателства, да получат съвети от експерти, и да получат достъп до широк спектър от интерактивни инструменти, които да им помогнат да разрешат проблема по-ефективно.

Насладете се на предимствата на маркетинга чрез съдържание

Както можете да видите, солидната маркетингова стратегия за съдържание носи много предимства на малкия бизнес и в тази статия показахме само малка част от върха на айсберга.

Ние разбираме, че не всеки може да отдели време и усилия за разработване на своята маркетинг стратегия за съдържание. Ако попаднете в този лагер, не позволявайте това да ви събори. Не е нужно да сте в неравностойно положение.

Работата с партньор, като Adora Digital може да се окаже крайъгълния камъкq за да се откроитe от конкуренцията си по-бързо отколкото очаквате.

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали