Нов онлайн магазин: 3 съвета

1. Какво искате да постигнете

Уебсайтовете промениха коренно своето предназначение през последните 20 години.

В зората на интернет те обикновено играеха роля просто на информативна страница за дадена организация, човек или продукт.

Днес обаче интернет е различен. Наличието на социални мрежи с разнообразна насоченост дава възможност на всеки да публикува лесно информация за себе си или организацията си. Уебсайтовете вече са просто една от формите на пубикуване на информация наред с страница/профил в социалните мрежи, канал в Youtube/Tik Tok, Профил страница в Linkedin и др.

Предимсвтото на собствения уебсайт е в това, че той универсален и може да изпълнява много различни цели.

Най-важно е да имате конкретна цел, която да искате да постигнете с вашия уебсайт.

Такава цел може да е:

  • Да популяризирате бранда си
  • да продавате на едро или дребно онлайн
  • да намерите клиенти за транспортната ви фирма
  • да увеличите клиентите за своя салон за красота

Изберете най-важните показатели, които ви вълнуват и си поставете цели за тях.

Например ако имате онлайн магазин важните показатели са

  • Процент на конвертирания (брой поръчки на 100 посетителя)
  • Средна стойност на поръчка
  • Средна продажна цена
  • Среден брой продукти в една транзакция

Имайки предвид как можете да влияете върху повишаване на тези показатели, можете да определите и основните цели на дадена онлайн рекламна кампания.

Последни публикации:

2. Какво искате да комуникирате

В бизнеса едно от най-важните неща е да се откроим от конкуренцията. Помислете за предимствата и различията ви по отношение на конкуренцията. Ако няма такива може би е по-добре първо да преосмислите бизнес модела си, преди да сте започнали с инвестициите.

Помислете кое е най-важното нещо което искате клиентите ви да знаят за вас и продукта ви. Кое е онова, което ги кара да станат ваши клиенти.

Опитайте се да се поставите на мястото на клиента си. Как би потърсил вашия продукт или услуга.

Характерисиките и детайлите относно продукта ви са важни, но често не те са причина клиентите ви да работят с вас.

Сигурност, прозрачност, коректност, компетентност, стабилност на компанията, доверие към марката, бързина на действие – това все са неща, които могат да накарат клиентите ви да изберат вас вместо конкурента, дори (на някои хора не им се вярва) цените ви да са по-високи.

Вземете първата известна марка за която се сетите и ще осъзнаете, че популярността на дадена марка и позволява да продава по-лесно услугите си и оттам постигане на по-добри маржове.

3. Как ще спечелите (и задържите) доверието на посетителя

Уебсайта ви не е като физически офис или магазин. Посетителите лесно може да изгубят интерес или да бъдат разконцентрирани, и мигновено да напуснат сайта ви.

Има различни техники, които да помогнат да достигнете отново до потребители посетили и напуснали сайта ви без да направят поръчка или да поискат оферта. Едно от тях е ретаргетинга, за който можете да протетете в статията ми „Какво е ретаргетинг и как работи„.

Важно е обаче да разберем какво търси клиента, каква информация му е необходима, кое е важно за него и как да направим навигирането на сайта си по-лесно за да позволим на клиента по-бързо да намира това за което е дошъл.

Внимавайте, когато анализирате резултатите от посещенията на сайта си. Понякога могат да бъдат подвеждащи. Ако например преместите някой бутон на ново място и забележите, че средния престой на сайта ви се е увеличил, понякога причината може да е че клиентите просто не могат да открият лесно този бутон.

Това може да увеличи рейта на отпадане и да намали реализациите, продажбите, регистрациите на сайта ви.

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали