Чеклист: Как да планирате вашата фейсбук кампания

Много компании не са доволни от своите фейсбук кампании, но често проблемът се състои в подценяване на организацията, която е необходима, за да създадете реклама, която да отговори на изискванията на алгоритъма на Facebook, да достигне до максимален брой потребители и същевременно да резонира с вашата аудитория, като това ви донесе търсения успех.

Като за начало е добре да се направи план за основните неща, които различават хаотичния спам от успешните фейсбук кампании. Списъкът по-долу няма претенции да бъде перфектен или напълно изчерпателен, но ще ви даде идеи откъде да започнете.

  1. Определете целите на кампанията – повече трафик, ангажираност, промотиране на вашата марка или продукт към повече хора.
  2. Изберете показателите, чрез които ще бъде измерен успеха на кампанията.
  3. Определете типа съдържание, което ще бъде създадено – снимки, видео, живо излъчване, истории или др. И направете план за създаването му.
  4. Определете персоната на вашия идеален клиент и създайте една или повече аудитории, които да тествате
  5. Направете календар с дати и часове за пускане на платени и стандартни постове.
  6. Планирайте бюджета на вашата кампания – общ бюджет, дневен бюджет.
  7. Създаване на съдържанието
  8. Насрочване на публикациите
  9. Следете ежедневно показателите на вашите реклами и оптимизирайте за постигане на възвръщаемостта, която целите

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали