програми-за-лоялност-за-онлайн-търговията

Управлението на онлайн магазин включва множество предизвикателства и идеята за програма за лоялност може да изглежда като добра стъпка за трайно и дългосрочно увеличаване на продажбите.

Когато продаваме онлайн, имаме много повече възможности за програми за лоялност.

Например, вместо просто да даваме отстъпка на хората, ако евентуално купуват втори път, можем да им изпращаме автоматично по имейл, код за отстъпка, само след като направят своята следваща покупка.

С други думи, вместо да казваме “Ето 10% отстъпка за да ни станете редовен клиент”, онлайн магазините казват “Направете 3 поръчки от нашия магазин и ще ви дадем 10% отстъпка”.

Но това е най-елементарния пример. Онлайн търговците извличат много повече ползи от своите програми за лоялност.

В една програма за лоялност можем да имаме условия, като например:

  • Направете 3 покупки и спечелете отстъпка
  • Направете покупка над X лв и спечелете награда
  • Купете продукт от категория X и спечелете безплатна доставка
  • Изпратете линк за пазаруване на 5 ваши приятели и получете отстъпка за всяка направена покупка от тях

Видове програми за лоялност

Booking.com например имат програма за лоялност с нива. Колкото повече резервации правите, толкова повече отстъпки можете да получавате в бъдеще.

Ако четете тази статия, вероятно се интересувате от подобни възможности да увеличите продажбите на своя онлайн магазин, но без да рискувате с предварителни разходи.

Затова нека да разгледаме някои от основните ползи и предимства, които имат онлайн магазините със собствени програми за лоялност.

Привличане на нови клиенти

Програмите за лоялност не са само за запазване на съществуващи клиенти, но и за привличане на нови. Предлагането на специални оферти или точки за първата покупка може да бъде стимул за новите клиенти да изберат вашия магазин пред конкурентите.

Увеличаване на редовните клиенти

Лоялността е от съществено значение в онлайн бизнеса. Програмата за лоялност ви позволява да награждавате клиентите за затова, че пазаруват редовно при нас, чрез привилегии, бонуси или отстъпки. Това може да допринесе постигане на много по-висока ефективност на маркетинг бюджета ни.

Увеличаване на средната стойност на покупката

Можете да стимулирате клиентите да правят по-големи покупки, предлагайки им бонуси или награди за определени суми. Това може да доведе до увеличаване на средната кошница и по-голям приход за вашия магазин.

Създаване на общност

Програмите за лоялност създават усещане за общност сред клиентите ви. Това може да допринесе за по-силни връзки и лоялност към вашия бранд. Така вашите клиенти, могат да ви препоръчват на повече техни приятели

.

Конкурентно предимство

В интензивния свят на онлайн търговията една програма за лоялност ви предоставя конкурентно предимство и помага клиентите да не забравят вашия онлайн магазин. Това може да се отрази като по-висок директен трафик и повече продажби за магазина, без да сте направили допълнителни разходи за реклама.

Популяризиране чрез социални мрежи

Програмите за лоялност са отличен начин за популяризация на вашия магазин, чрез социалните мрежи. Клиентите, които получават бонуси или награди, често ще ги споделят с приятели и последователи, което може да привлече нови клиенти. Ако успеете и да автоматизирате процеса на предоставяне на бонуси, при споделяне в социални мрежи, това може да ви осигури експлозивен ръст в популярност и продажби.

Персонализирани оферти

Чрез анализа на данните от програмата за лоялност, можете да персонализирате оферти и промоции за индивидуални клиенти, което прави тяхното изживяване като ваши клиенти по-приятно и запомнящо се. 

С тези аргументи се надявам, че ще ви бъде по-лесно да видите стойността и потенциала на това да имате програмата за лоялност за вашия онлайн магазин.

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали