Ретаргетинг Статистика

Ретаргетинг рекламите са една от основните маркетингови техники в онлайн маркетинга за популяризиране на продуктите и бранда ви.

Това са онези реклами, които след като сте търсили и разглеждали даден продукт или онлайн магазин, започват да ви преследват навсякъде в мрежата и социалните мрежи.

Тъй като този тип реклама е базирана на поведение и действията на потребителите, много хора ги смятат за прекомерно навлизане в личното пространство.

Официалната статистика обаче показва различна картина.

Ето някои статистически данни за ретаргетинга, които показват защо той е толкова важен елемент от всяка дигитална стратегия, особено при онлайн търговията.

1. Клиентите, които виждат ретаргетинг реклами, са със 70% по-голяма вероятност да закупят продукт на уебсайта Ви.

Понякога са необходими повече от едно впечатление, за да се стигне до покупка. Рекламите за ретаргетинг са от съществено значение за придвижването на клиенти надолу в маркетинг фунията.

2. Средния CTR (Клик Рейт е % на клиентите, коити са кликнали на рекламата от общия брой клиенти, които са я видели) на рератгетинг реклами е 10 пъти по-висок от този на дисплейните реклами.

3. Докато дисплейните реклами имат средно около 0,07% CTR, ретаргетинг рекламите реализират около 0,7%.

4. Докато 72% от клиентите изоставят количките, само 8% от клиентите, които не са обект на ретаргетинг реклама, се връщат за да направят покупка.

Чрез ретаргетинг може да се достигне до потребители, които са изоставили количките си без да направят покупка.

В крайна сметка това може да бъде чудесен начин да направите тази продажба.

5. Когато пренасочвате реклами към тези клиенти, процентът на реализация достига до 26%.

6. 46% от маркетинговите специалисти смятат, че ретаргетинга е един от най-пренебрегваните методи за онлайн маркетинг.

Вземете превес на конкуренцията си, като се възползвате от тази недостатъчно използвана методология.

7. 9% от марките отделят отделен бюджет за ретаргетинг на усилията. Това показва значението на ретаргетирането и може да даде на вашата компания модел, който да следва.

8. 33% от клиентите пренасочват с цел увеличаване на приходите. Междувременно 33% го правят, за да спечелят нови клиенти, 16% го правят за подобряване на ангажираността на сайта, а 12% го правят, за да повишат информираността на марката.

9. 3 от 5 американски купувачи забелязват реклами за продукти, които са гледали на други сайтове. Тази експозиция може да бъде от съществено значение за вашите продажби.

10. 30% от потребителите имат „положителна“ или „много положителна“ реакция към рекламираните реклами. Само 11% от клиентите се чувстват негативно към тях. Междувременно 59% имат неутрален отговор.

Мнение на потребителите за ретаргетинг рекламите


Потребителите онлайн са отворени към ретаргетинг реклами базирани на тяхното поведение.

11. Нещо повече, 25% от потребителите ги радват, защото им напомнят за продуктите, които са гледали и търсели.


12. CTR (клик рейта) на ретаргетинга по имейл генерира 3-5% по-високи продажби в сравнение със стандартно таргетиране на потребители, с реклами.

Ретаргетинг рекламите могат да увеличат броя на търсения на марката.

13. Всъщност те могат да го увеличат с 1000% или повече! Ако това е едно от основните усилия, пренасочването може да бъде ценен инструмент за използване.

Източник на статистическите данни: https://cmo.adobe.com/

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали