Adsense (Google Adsense)

Платформа на Google, която позволява на уебсайтовете да печелят пари, като публикуват реклами от мрежата на Google. Уебсайтовете могат да определят място на дадени техни страници, където да се показват рекламни банери.

прочетете още

Adwords (Google Adwords)

Програма, собственост на Google, която се използва от рекламодателите за поставяне на реклами на страниците с резултати от търсенето с Google, в Youtube и на сайтовете на рекламна мрежа на Google. Adwords е основната платформа за PPC реклама. (Рекламиране със заплащане на клик). Ефективната реклама в Google се постига чрез…

прочетете още

Anchor Text

Текста, на който кликваме в хипервръзка (линк). При SEO оптимизацията, анкор текста е сигнал, който Google използва за да определи по какви ключови думи да класира даден сайт в своите резултати при търсене. Този текст предоставя контекст за целевия сайт. Например, ако много уебсайтове препращат към един конкретен уебсайт, използвайки…

прочетете още

B2B дигитален маркетинг

B2B дигиталният маркетинг се отнася до цифровите технологии и стратегии, използвани за достигане до потенциални клиенти и придобиване на клиенти.   B2B е съкращението за „Бизнес към бизнес“ и се използва при за бизнеси, които предоставят стоки и услуги за други бизнеси. Примери са търговията на едро, счетоводните и юридически…

прочетете още

B2C дигитален маркетинг

Дигиталният маркетинг за B2C се отнася до съкращението за „бизнес към потребителя“. Дигиталният маркетинг за B2C се отнася до тактиките и най-добрите практики, които търговците на дребно или копманиите за граждански услуги използват за популяризиране на продукти и услуги на потребителите. Има различни начини за рекламиране онлайн, като маркетинг чрез…

прочетете още

Bing Advertising

Рекламата на Bing се отнася до услуга на платформата на Bing. Услугата предоставя реклама с плащане на клик в Bing, MSN и Yahoo! търсачки. Търговците наддават за ключови думи и ключови фрази. Рекламодателите могат да създават реклами, фокусирани върху географски региони, ден и час и демографски данни.

прочетете още

Bing Инструменти за уеб администратори

Инструментите за уеб администратори на Bing се отнасят до безплатна услуга на Bing. Услугата предоставя на уебмастърите възможност да добавят уебсайтове към индекса на Bing. Инструментите са категоризирани за лесна справка. Всеки от тях е предназначен да помогне на търговците да успеят в резултатите от страницата за търсене в Bing….

прочетете още

Black Hat Тактика

Жаргон за неетичен дигитален маркетинг или SEO, който има за цел да постигне лисно, високи позиции в резултатите от търсенето, но всъщност нарушава работата на алгоритъма.

прочетете още

Call To Action (CTA) – Призив за действие

Текстова подкана на уеб страница, имейл или реклама, която казва на потребителя да извърши някакво конкретно действие, като например щракване върху бутон или връзка. Тя обикновено се пише като призив, като например „Регистрирайте се“ или „Купете сега“.

прочетете още

CPA – цена за действие

Рекламен модел, при който рекламодателят плаща за всяко определено действие, свързано с рекламата, обикновено регистрация за онлайн приложение, покупка, подаване на заявка и др.

прочетете още