Защо всички рекламират във Facebook

Какъвто и да е бизнеса ви, може да сте сигурни – вашите клиенти прекарват голямата част от времето си във Facebook. Затова и дигиталните агенции горещо препоръчват рекламата във Facebook. За разлика от други мрежи, като Instagram, Tik Tok, където аудиторията е специфична и не всеки продукт би бил подходящ да бъде промотиран чрез тях, Facebook на практика ползват по-голямата част от активните интернет потребители.

Ето малко факти.

  • 80% от всички потребители на интернет използват Facebook.
  • 97% от потребителите на социални мрежи използват Facebook (Statcounter.com)
  • в 2020 потребителите на Facebook в България са се увеличили с 290 хил. души или 8%. (datareportal.com)
  • 56% от Българите използват Facebook. (datareportal.com)
  • Средно за 30 дни, Българския потребител харесва по 22 поста, оставя 5 коментара, споделя 2 поста и кликва на 24 реклами. (datareportal.com)

Статистика за използването на Facebook в България

Facebook има милиарди потребители и повечето от тях проверяват страницата си във Facebook по няколко пъти на ден.

Независимо кои са вашите клиенти, те използват Facebook. И то всеки ден.

Използване на Facebook в България. Статистика за 2020.

Рекламата във Facebook е най-евтината форма на реклама

Голямо предимство на рекламата във Facebook е, че тя е една от най-евтините форми на реклама. Можете буквално да похарчите 5 долара и да достигнете до 1000 души. Няма смисъл да харчите повече за радио реклами, телевизионни реклами, билбордове и други традиционни медии, за да достигнете до същата аудитория.

Затова и вашата стратегия за дигитален маркетинг на вашата компания за услуги или онлайн магазин е силно препоръчително да включва реклами и активност във Facebook.

Рекламата във Facebook увеличава трафика на уебсайта

Рекламата във Facebook ще увеличи трафика на уебсайта Ви. Можете да стартирате кампания за трафик към уебсайт, за да насочите аудиторията си към вашия уебсайт. Въпреки че можете да увеличите трафика на уебсайта си чрез множество източници, прецизността и рентабилността на рекламата във Facebook го прави по-полезен от други източници.

Рекламата във Facebook увеличава приходите, продажбите и потенциалните клиенти

Рекламата във Facebook не е мит. Чрез нея могат да се стимулират продажбите и привличането на потенциални клиенти. По-долу е екранна снимка на бизнес, който е похарчил 1416,06 евро за реклами във Facebook и е генерирал 21273.33 евро продажби. Средно те имат 15 пъти възвръщаемост на рекламните си разходи.

Рекламата във Facebook е измерима

При рекламата във Facebook, едно от огромните предимства е в това, че резултатите са измерими. Цифрите ще говорят сами за себе си и няма да е необходимо да гадаете. Ще можете да видите колко импресии, кликвания и реализации получавате. За да проследявате реализациите, ще трябва да инсталирате Facebook пиксел за реализации на вашия уебсайт. Това е нещо, с което вашият специалист дигитален маркетинг или дигитална маркетингова агенция ще ви помогне.

Рекламата във Facebook може да подобри класирането ви в Google

Търсачките разчитат на социални сигнали за класиране на уебсайтове. Социалните сигнали се състоят от активността във вашето съдържание в социалните медии. Това включва споделяния, харесвания и коментари за вашите публикации. Рекламата във Facebook може да ви помогне да увеличите социалните си сигнали, което косвено ще повлияе на вашата SEO оптимизация и класиране.

Вашите конкуренти използват Facebook реклама

Вашите конкуренти използват реклама във Facebook, за да развият бизнеса си. Ако вие не рекламирате във Facebook, на практика ги улеснявате. Ако не използвате онлайн реклама за разрастване на бизнеса си, скоро няма да имате бизнес. Ако вашите клиенти прекарват по-голямата част от времето си в социалните медии, рекламата във Facenook от ключово значение.

Рекламата във Facebook може да ви даде предимство пред по-големия бизнес

Рекламата във Facebook може да бъде скритото оръжие, която използвате, за надделеете по-големия конкурент. Не е нужно да се притеснявате, че големите конкуренти ще увеличат разходите ви за реклама, както може да се случи при Google AdWords. Във Facebook имате ваша аудитория. Докато вашите реклами са уместни за тях, те ще се представят ефективно.

Рекламата във Facebook е достъпна (сами определяте бюджета си)

Рекламата във Facebook е достъпна за всеки бизнес. Вие контролирате съдбата си. Можете да зададете дневен или общ, за рекламата, бюджет. Можете лесно да го увеличите или намалите по всяко време.

Нека това не звъчи подвеждащо. Често, ако бюджетът ви е прекалено малък, може да не достигнете достатъчно голяма аудитория, за да получите очакваните резултарти. От друга страна, ако вложите прекалено много в грешната рекламна кампания, можете да загубите хиляди евро.

Ремаркетинг във Facebook


Общо взето, ако не използвате реклами във Facebook, пропускате много.

Е, ще пропуснете още повече, ако не използвате ремаркетинг във Facebook.


Не сте запознати с ремаркетинга?

По същество ремаркетингът е вид технология, която показва реклами за вашия бизнес на хора, след като те са посетили уебсайта ви, използвали са вашето мобилно приложение или са ви дали своя имейл адрес. Хората ще виждат тези реклами, когато посещават или пазаруват на други уебсайтове, използват социални медии, гледат видеоклипове, използват други мобилни приложения или търсят в Google.

Tags:

Comments are closed

Получете безплатна консултация

Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.

Абонирай се за новите материали