Какво е фуния за продажби?

Фунията за продажби, при онлайн търговията са стъпките, през които минава клиентът, когато прави покупка от даден онлайн магазин.

Графика за маркетинг фуния за продажби на дребно

Те могат да бъдат проучване на продукт, интерес към продукт, сравняване на цени, търсене на отзиви, гледане на информативно видео свързано с продукта и др.

За какво служи маркетинг фунията

Целта на фунията за продажби на дребно е да проследи напредъка на потенциалните клиенти, докато преминават през различните етапи на процеса на покупка и да идентифицира всички тесни места или пречки, които може да попречат на клиента да направи покупка.

Чрез маркетинг фуния за продажби на дребно, онлайн магазините могат да оптимизират своите усилия за маркетинг и продажби, за да достигат до най-правилините за тях потенциални клиенти по-ефикасно и да превръщат потенциалните клиенти в редовни купувачи.

Какво включва маркетинг фунията за продажби

Тя включва

  • Проучване на пазар и конкуренти
  • Проучване на идеалния клиент
  • Проучване на предимства и стойностно предложение
  • Определяне на маркетинг канали
  • Избор на маркетинг технологии и инструменти
  • Избор на маркетинг тактики
  • Разработка на цялостна маркетинг стратегия

Модерни маркетингови подходи и технологични решения

Открийте предимствата на съвременните дигитални Facebook технологии за управление на рекламни кампании.

Персонално разработена стратегия с мисъл за растеж

Добрите практики и изпитани методи, за да ускорите разрастването на вашия бизнес докато повишавате удовлетвореността на вашите клиенти.

Бранд стратегии за малкия и среден бизнес

Осигурете стабилност и уникални предимства пред конкурентите си, като изградите силен бранд устойчив на пазарни колебания и икономически сътресения.
Адора Диджитал e дигитална рекламна агенция специалирирана в разработка, внедряване и реализация на дигитални маркетингови стратегии.

Предлагаме съвременни маркетингови подходи заедно с иновативни софтуерни технологии, за да помогнем на бизнеса ви да се разрастне по-бързо и ефикасно.
Дигитална маркетинг агенция Адора Диджитал, гр. София, България.